Friday, 23 November 2012

alasan BODOH eksklusif untuk menteri..


ALOR SETAR – Seorang guru besar dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas lima tuduhan menerima suapan bernilai RM32,400 membabitkan bekalan pakaian seragam kokurikulum sekolah empat tahun lalu.

Zakaria Md. Lazim, 54, yang bertugas di Sekolah Kebangsaan Tandop Besar (SKTB), Kuala Nerang dekat sini mengaku tidak bersalah selepas tuduhan dibacakan di hadapan Hakim Mohd. Rosli Osman.


Bagi tuduhan pertama, Zakaria didakwa menggunakan jawatannya untuk mendapatkan suapan dengan memilih ZNR Kuala Nerang Enterprise (ZNR) sebagai pembekal set pakaian Puteri Islam bernilai RM3,300 yang mempunyai kepentingan kerana pemilik syarikat adalah adiknya, Ros Adimas.

Bagi tuduhan kedua hingga keempat, Zakaria dituduh atas kesalahan serupa dengan memilih ZNR sebagai pembekal set pakaian Persatuan Bulan Sabit Merah bernilai RM6,300, set pakaian Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) bernilai RM8,200 dan set pakaian pengakap RM8,700.

Kesemua kesalahan didakwa dilakukan di SKTB pada November 2008 tanpa dinyatakan waktu -kosmo.


BATU PAHAT – Kemen­terian Pelajaran tidak akan berkompromi dan bersedia mengenakan tindakan terhadap warga kementeriannya termasuk guru besar jika mereka didapati bersalah terlibat rasuah.

Timbalan Menteri Pela­jaran, Dr Mohd Puad Zarkashi berkata, kes diserahkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk mendakwa semua yang terlibat ke muka pengadilan.kug: sorila bro GB, ko xbley gune alasn dorang ni sebab ko bukan menteri..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...