Wednesday, 12 December 2012

MENTERI bodoh atau diperbodohkan?


pengarah urusan Lynas Malaysia, Mashal Ahmad : bahan sisa tidak boleh dieksport kerana halangan undang-undang antarabangsa.


empat menteri kabinet : Lynas perlu mengeksport sisa yang terhasil daripada loji di Gebeng untuk memenuhi syarat pengendalian sementara (TOL). sekiranya Lynas gagal memenuhi syarat khusus ini, Lembaga Pelesenan Atom mempunyai kuasa bawah Seksyen 22 Akta Pelesenan Tenaga Atom 1984 (Akta 304) untuk menggantung atau membatalkan TOL dan memerintah Lynas memberhentikan operasinya serta merta.

selepas TOL diluluskan baru nak bincang isu ni?

bodoh2 sekalian..baru sekarang?? walaupun projek Bukit Merah, Perak oleh Mitsubishi Chemical 1992 bukan sebijik macam Lynas tapi tu tak bagi ko pengajaran lagi ke? kecacatan kelahiran dan kadar leukimia yang tinggi di kalangan pekerja dan penduduk sekitar tu normal ke bagi ko? Mashal, ko ingat penduduk kampung yang makan 11 ekor lembu ko bagi masa raya korban dulu boleh jadi kebal ke??

2 comments:

  1. Cuba you cari di Google Search tulis Curi Tantalum kemudian baru hang tau apsal Nasi Kandar OK, lepas you cari pula tantalum tu apa, kemudian cari pula macam mana tantalum ada kat penang dan tertanam dimerata-rata tempat. Tengok umur depa panjang, ok je

    ReplyDelete
  2. lanthanum dan tantalum adalah 2 elemen kimia yang berbeza encik..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...